Skip to main content
Logo projektu

Projekt INVESTEch má za cieľ:

  1. uľahčovať rozvoj zručností a využívanie inovatívnych technológií
  2. podporovať zelenú transformáciu a sociálnu inklúziu
  3. poskytovať príležitosti na medzinárodnú spoluprácu a výmenu osvedčených postupov.
  4. vytvoriť CoVE v piatich európskych regiónoch začlenením rámca Quintuple Innovation Helix (Q2IH)

Na projekte spolupracuje 18 partnerov z piatich krajín (Slovensko, Grécko, Cyprus, Bulharsko a Litva). Technická univerzita v Košiciach je koordinátorom projektu. Projekt sa realizuje vo vzájomnej spolupráci Ekonomickej fakulty  a Fakulty elektrotechniky a informatiky.

Innovation Vocational Excellence and Sustainability in Tech

Rýchly pokrok a neustále sa meniace prostredie v sektore informačno-komunikačných technológií (IKT) vytvára silný tlak na rozvoj nových zručností a inovácií. Súčasné programy odborného vzdelávania a prípravy však často nedokážu držať krok s týmito zmenami a nie vždy poskytujú študentom zručnosti a možnosti potrebné na úspech v tomto sektore.

Projekt INVESTech (Innovation Vocational Excellence and Sustainability in Tech, 101143958; ERASMUS-EDU-2023-PEX-COVE) má za cieľ podporiť inovačný potenciál odborného vzdelávania a prípravy v partnerských krajinách uplatnením rámca Quintuple Helix – posilňovaním partnerstiev medzi akademickou obcou, priemyslom, verejným sektorom, občianskou spoločnosťou a životným prostredím.

V rámci projektu bude vytvorená nadnárodná platforma pre spoluprácu centier odbornej excelentnosti (CoVE) v oblasti IKT v piatich európskych regiónoch: Košice na Slovensku, Attica v Grécku, Sofia v Bulharsku, Nikózia na Cypre a Klaipeda v Litve.

“Projekt INVESTech”

Nataša UrbančíkováKoordinátorka